Mask och bakdag

I morse vaknade jag av att Miko kräktes, vår lilla kattunge.. Så jag gick upp för att torka bort det (naturligtvis!!) men såg då något där i.. Ja, mask. Så trevligt var det.. Så jag gick upp ca 7.00 (ja, min lediga dag, men vad gör man inte för de fyrbenta vännerna) och var på apoteket strax vid 8.30 för att köpa avmaskningstabletter.. Och det var inga problem med att ge Miko en liten tablett. De första gångerna hade vi flytande, men tablett var mycket lättare att ge! Så nu hoppas vi att han slipper den där masken... Ringde även veterinären för att höra för mig lite. Men tydligen så var det inte helt ovanligt att katter, alltså innekatter kunde få mask upprepade gånger, för vi släpar ju in mycket skit via våra skor och sånt som vi annars inte tänker på.. : )
Till något trevligare så har jag bakat idag;
• saffranssnittar med vit choklad
• vit vhokladfudge med passionsfrukt och kokos
• chokladfudge med torkade blåbär, tranbär & körsbär
• chokladknäck
 
Saffranssnittarna blev såå oerhört goda, mums!! Tanken var att jag skulle baka lussebullar idag också, men det finns ingen plats i frysen, det är smockfullt där inne.. Det var bara ren tur att knäcken fick plats.. Jag ska göra vanlig knäck någon dag framöver också. Men det är väl inte nödvändigt egentligen med tanke på att Kim inte äter knäck (alldeles för sött för denna man) så jag får väl lov och trycka i mig de flesta helt ensam.. Men, det kan ju vara bra att ha hemma, något att bjuda på om det skulle vara så.. :)
Nu håller jag på med maten, hederlig köttfärslimpa med hederlig potatis och sås till. Mmm, börjar bli riktigt hungrig nu! Senare sen kommer Pontus till oss, då ska jag krossa både Kim och Pontus på 500 (kortspel) ; )
 

RSS 2.0